Jednoduché italské recepty


Vítejte ve světě italské kuchyně, která je známá po celém světě pro svou jednoduchost, chuť a kvalitu ingrediencí. Pokud hledáte recepty, které vás rychle dostanou do italského kulinářského ráje, jste na správném místě! Následující jednoduché italské recepty vám přinesou lahodné pokrmy, které si zamilujete nejen vy, ale i vaše rodina a přátelé.

Caprese Salát

Caprese salát je jedním z nejjednodušších a nejlahodnějších italských pokrmů. Potřebujete pouze čerstvé rajčata, mozzarellu, olivový olej, čerstvý bazalkový lístek, sůl a pepř. Na tenké plátky nakrájejte rajčata a mozzarellu a střídavě je uspořádejte na talíři. Posypte nasekaným bazalkem, pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Tento jednoduchý salát je dokonalý jako předkrm nebo lehký oběd.

Pasta Aglio e Olio

Pasta Aglio e Olio je klasické italské jídlo, které se připravuje během několika málo minut. Potřebujete pouze špagety, olivový olej, stroužek česneku, sůl, čerstvě mletý černý pepř a čerstvě nastrouhaný parmazán. Vařte špagety podle návodu na obalu. Mezitím na pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte na něm stroužek česneku nakrájený na tenké plátky. Přidejte uvařené špagety a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Bruschetta

Bruschetta je další jednoduchý italský pokrm, který se skládá z křupavého chleba a rajčat. Potřebujete čerstvý chléb (například ciabattu nebo bagetu), olivový olej, česnek, čerstvá rajčata, bazalka, sůl a pepř. Nakrájejte chléb na plátky a osmahněte na pánvi nebo grilu. Potřete na ně rozdrcený česnek a pokapejte olivovým olejem. Na každý plátek chleba přidejte nakrájená rajčata, posypte nasekanou bazalkou a dochuťte solí a pepřem. Bruschetta je skvělá jako rychlá předkrm nebo lehká večeře.

Tiramisu

Tiramisu je slavný italský dezert, který můžete připravit doma s minimem ingrediencí. Budete potřebovat savoiardy (italské piškoty), silnou kávu, mascarpone, cukr, kakao a rum (volitelně). Nejprve smíchejte mascarpone s cukrem a případně rumem. Savoiardy namočte do silné kávy a uspořádejte je do zapékací mísy. Na vrstvu piškotů nanesete vrstvu mascarpone směsi. Postup opakujte až do vyčerpání ingrediencí. Povrch posypte kakaem a nechte odpočívat v lednici minimálně 4 hodiny nebo přes noc. Tento lahodný dezert je dokonalým zakončením každé italské večeře.

Risotto

Risotto je další oblíbené italské jídlo, které se připravuje s rýží Arborio a vývaru. Budete potřebovat rýži Arborio, vývar (kuřecí nebo zeleninový), cibuli, máslo, bílé víno, sůl a parmazán. Nejprve na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli na másle. Přidejte rýži Arborio a krátce restujte. Postupně přilévejte horký vývar a vařte za občasného míchání, dokud rýže není měkká a vývar absorbován. Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem. Risotto je skvělou volbou jako hlavní chod, který si zamilují všichni milovníci italské kuchyně.

Pizza Margherita

Pizza Margherita je ikonická italská pizza, která se vyznačuje jednoduchostí a vynikající chutí. Potřebujete pizzové těsto (můžete si ho připravit doma nebo zakoupit hotové), rajčatový základ (například rajčatovou omáčku nebo rajčatový protlak), mozzarellu, čerstvý bazalkový lístek, olivový olej, sůl a pepř. Rozválejte těsto na plech a rozetřete na něj rajčatový základ. Na to rozložte na plátky nakrájenou mozzarellu a posypte čerstvými lístky bazalku. Zakapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v předehřáté troubě podle pokynů na balení těsta, dokud není pizza zlatavá a křupavá.

Nejčastěji kladené otázky:

Otázka Odpověď
Jaké těsto použít? Pro Pizza Margheritu je nejlepší použít klasické pizzové těsto, které je křehké, ale zároveň pevné.
Je možné použít jiný sýr? Ano, ale pro autentickou chuť je nejlepší použít mozzarellu.
Mohu přidat další ingredience? Ano, ale pamatujte, že Pizza Margherita je o jednoduchosti. Příliš mnoho ingrediencí by mohlo zkazit její charakteristickou chuť.

Viz také:

Photo of author

Vincent

Napsat komentář