Italské špagety recept

Vítejte v našem úžasném světě italské kuchyně, kde se setkávají chutě a vůně, které okouzlí každého milovníka dobrého jídla. Jedním z nejoblíbenějších a klasických italských pokrmů jsou bezesporu špagety. Tyto tenké nudle, doprovázené lahodnou omáčkou a posypané parmazánem, jsou prostě neodolatelné.

Když se řekne italské špagety, mnoho lidí si okamžitě vybaví obraz restaurace s příjemnou atmosférou a voňavými pokrmy. Ale proč nezkusit připravit tyto lahodné špagety přímo doma? Nebojte se, není to tak obtížné, jak by se mohlo zdát. S naším receptem na italské špagety se stanete skutečným mistrem kuchařem a vaši rodinu či hosty si jistě získáte svými kulinářskými dovednostmi.

Ingredience:

Ingredience Množství
Špagety 400 g
Rajčatové pyré 500 g
Cibule 1 ks
Olivový olej 2 lžíce
Česnek 2 stroužky
Sušené italské bylinky (bazalka, oregano, tymián) Dle chuti
Sůl Dle chuti
Pepř Dle chuti
Parmazán (nasekaný) Dle chuti

Postup:

1. Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience. Na vaření italských špaget bude potřeba špagety, rajčatové pyré, cibule, olivový olej, česnek, sušené italské bylinky, sůl, pepř a parmazán.

2. Nasekejte cibuli a česnek na jemné kousky. Rozehřejte olivový olej na pánvi a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.

3. Přidejte rajčatové pyré do pánve s osmaženou cibulí a česnekem. Dochutíme solí, pepřem a sušenými italskými bylinkami podle chuti. Vařte omáčku na mírném ohni asi 15 minut, aby se všechny chutě spojily.

4. Mezitím uvařte špagety ve vroucí osolené vodě podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente.

5. Jakmile jsou špagety uvařené, scedíme je a smícháme s připravenou rajčatovou omáčkou.

6. Na závěr posypeme hotové italské špagety nasekaným parmazánem a můžeme podávat.

Nyní, když máte náš recept na italské špagety k dispozici, neváhejte a pusťte se do vaření. Vaše chuťové buňky vám za to jistě poděkují, a vy si užijete výborný italský zážitek přímo v pohodlí vašeho domova.

Alternativní omáčky:

Pokud máte chuť experimentovat s různými chutěmi, můžete vyzkoušet také jiné druhy omáček k italským špagetám. Zde jsou některé návrhy:

  • Pesto omáčka: Smíchejte bazalku, piniové oříšky, olivový olej, česnek a parmezán v mixéru, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Tuto omáčku můžete použít jako alternativu k tradiční rajčatové omáčce.
  • Šťavnatá smetanová omáčka: Smíchejte smetanu, strouhaný parmezán, česnek a bylinky podle chuti. Tato bohatá omáčka dodá vašim špagetám krémovou a jemnou chuť.

Jak uvařit al dente špagety:

Al dente je italský výraz označující perfektní stupeň uvaření těstovin, kdy jsou špagety měkké, ale stále pevné na skus. Zde je jednoduchý postup, jak uvařit špagety al dente:

  1. Přidejte špagety do vroucí osolené vody.
  2. Ve středním ohni vařte špagety podle pokynů na obalu. Obvykle trvá asi 8-10 minut.
  3. Pravidelně míchejte, aby se špagety nelepily.
  4. Na konci vaření ochutnejte špagety, aby bylo zajištěno, že jsou al dente.
  5. Sceďte špagety a okamžitě je použijte nebo opláchněte studenou vodou, abyste zastavili proces vaření.

Viz také:

Photo of author

Igor

Napsat komentář