Italské sušenky recept

Italské sušenky, známé také jako biscotti nebo cantucci, jsou křehké a chutné pečivo, které se často podává s kávou nebo dezertním vínem. Tyto sušenky mají dlouhou historii a jsou oblíbené po celém světě pro svou jedinečnou chuť a texturu. Pokud se chcete naučit připravit tyto lahodné sušenky doma, máme pro vás skvělý recept.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 50 g másla, rozpuštěného
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g mandle, nasekané
  • 100 g čokolády, nasekané

Postup:

1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.

2. Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem.

3. V jiné míse rozšlehejte vejce s vanilkovým extraktem a přidejte rozpuštěné máslo.

4. Postupně přilijte suché ingredience ke směsi s vejci a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.

5. Přidejte nasekané mandle a čokoládu a znovu promíchejte, aby byly dobře rozmístěny v těstě.

6. Těsto rozdělte na polovinu a vytvarujte z každé části váleček o délce asi 25 cm.

7. Položte válečky na připravený plech s mezerou mezi nimi.

8. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25-30 minut nebo dokud nejsou sušenky zlatavě hnědé a pevné na dotek.

9. Nechte sušenky vychladnout na plechu asi 10 minut, poté je opatrně přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

10. Jakmile jsou sušenky úplně vychladlé, můžete je podávat s kávou nebo dezertním vínem a užít si jejich křehkou chuť.

Doporučení:

Pro ještě větší chuťovou lahůdku můžete sušenky namočit do kávy, dezertního vína nebo dokonce do likéru. To jim dodá ještě více bohatosti a lahodnosti.

Závěr:

Příprava italských sušenek doma není tak složitá, jak by se mohlo zdát, a výsledek stojí za to. S tímto receptem si můžete dopřát lahodné pečivo, které zaručeně osloví vaše chuťové buňky a udělá z každé kávové chvilky nezapomenutelný zážitek.

Variace receptu:

Pokud chcete vyzkoušet něco jiného, můžete do těsta přidat rozinky, citronovou kůru nebo dokonce strouhanou pomerančovou kůru, aby sušenky získaly ještě bohatší chuťový profil.

Alternativní ingredience:

Pro ty, kteří se chtějí vyhnout vajíčkům, mohou použít jako náhradu za vejce banán nebo lnu gel. Tímto způsobem mohou i vegani vychutnat tyto lahodné sušenky.

Nejčastěji kladené otázky:

Otázka Odpověď
Jak dlouho mohou být sušenky skladovány? Pokud jsou správně uloženy v uzavřené nádobě nebo plechovce, mohou být sušenky skladovány až 2 týdny.
Jakou mouku mohu použít? Pro tento recept se nejčastěji používá hladká mouka, ale můžete experimentovat i s celozrnnou moukou pro bohatší chuť.
Mohu použít jiné ořechy než mandle? Ano, můžete použít libovolné ořechy, které máte rádi, jako například lískové oříšky nebo vlašské ořechy.
Photo of author

Isabel

Napsat komentář