Italské sušenky recept

Italské sušenky, známé také jako biscotti nebo cantucci, jsou křehké a chutné pečivo, které se často podává s kávou nebo dezertním vínem. Tyto sušenky mají dlouhou historii a jsou oblíbené po celém světě pro svou jedinečnou chuť a texturu. Pokud se chcete naučit připravit tyto lahodné sušenky doma, máme pro vás skvělý recept.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 2 vejce
  • 50 g másla, rozpuštěného
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g mandle, nasekané
  • 100 g čokolády, nasekané

Postup:

1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.

2. Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a cukrem.

3. V jiné míse rozšlehejte vejce s vanilkovým extraktem a přidejte rozpuštěné máslo.

4. Postupně přilijte suché ingredience ke směsi s vejci a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.

5. Přidejte nasekané mandle a čokoládu a znovu promíchejte, aby byly dobře rozmístěny v těstě.

6. Těsto rozdělte na polovinu a vytvarujte z každé části váleček o délce asi 25 cm.

7. Položte válečky na připravený plech s mezerou mezi nimi.

8. Pečte ve vyhřáté troubě asi 25-30 minut nebo dokud nejsou sušenky zlatavě hnědé a pevné na dotek.

9. Nechte sušenky vychladnout na plechu asi 10 minut, poté je opatrně přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

10. Jakmile jsou sušenky úplně vychladlé, můžete je podávat s kávou nebo dezertním vínem a užít si jejich křehkou chuť.

Doporučení:

Pro ještě větší chuťovou lahůdku můžete sušenky namočit do kávy, dezertního vína nebo dokonce do likéru. To jim dodá ještě více bohatosti a lahodnosti.

Závěr:

Příprava italských sušenek doma není tak složitá, jak by se mohlo zdát, a výsledek stojí za to. S tímto receptem si můžete dopřát lahodné pečivo, které zaručeně osloví vaše chuťové buňky a udělá z každé kávové chvilky nezapomenutelný zážitek.

Variace receptu:

Pokud chcete vyzkoušet něco jiného, můžete do těsta přidat rozinky, citronovou kůru nebo dokonce strouhanou pomerančovou kůru, aby sušenky získaly ještě bohatší chuťový profil.

Alternativní ingredience:

Pro ty, kteří se chtějí vyhnout vajíčkům, mohou použít jako náhradu za vejce banán nebo lnu gel. Tímto způsobem mohou i vegani vychutnat tyto lahodné sušenky.

Nejčastěji kladené otázky:

Otázka Odpověď
Jak dlouho mohou být sušenky skladovány? Pokud jsou správně uloženy v uzavřené nádobě nebo plechovce, mohou být sušenky skladovány až 2 týdny.
Jakou mouku mohu použít? Pro tento recept se nejčastěji používá hladká mouka, ale můžete experimentovat i s celozrnnou moukou pro bohatší chuť.
Mohu použít jiné ořechy než mandle? Ano, můžete použít libovolné ořechy, které máte rádi, jako například lískové oříšky nebo vlašské ořechy.

Viz také:

Photo of author

Isabel

Napsat komentář